AMP چیست؟
اگر تا حالا با گوشی موبایل در اینترنت به دنبال موضوعی گشته باشید حتما با AMP مواجه شده اید.
AMP یا Accelerated Mobile Pages فریم ورک متن باز (open source) است که توسط گوگل با هدف اینترنت سریع تر و راحت تر برای موبایل ساخته شده است. در واقع روشی است که گوگل برای مقالات سریع فیسبوک ارائه کرده است، بدین صورت که پلتفرمی در اختیار شرکت ها می گذارد تا امکان خواندن سریع مقالات بدون نیاز به خارج شدن از فیسبوک را فراهم کند اگرچه به مرور زمان تبدیل به یک فریم ورک قدرتمند شده که قابلیت تحویل فوری مطلب از روی نتایج جستجو را امکان پذیر کرده است.
AMP چگونه کار می کند؟
این فریم ورک درای ۳ مؤلفه اصلی است:
۱- AMP HTML: می توان آن را یک نسخه تضعیف شده از HTML دانست. اکثر تگ های HTML در AMP HTML نیز به کار می روند. بعضی تگ های HTML قابل استفاده نیستند مانند فرم ها و باید به فرمت AMP نوشته شوند.
۲- AMP JS: برای اطمینان از لود سریع تر صفحه، استفاده از کد جاوا اسکریپت را محدود می کند. AMP JS تعدادی کامپوننت در اختیار شما قرار می دهد که شما می توانید توسط آن ها انیمیشن تولید کنید، قالب بندی سایت را تغییر دهید و کارهایی از این قبیل انجام دهید.
۳- AMP Cache: یک شبکه ارائه محتوای مبتنی بر پروکسی است که مطالب AMP HTML را بررسی و کش می کند که این کش کردن باعث بهبود عملکرد صفحه می شود. همچنین با نام AMP CDN نیز شناخته می شود.
مزایای آن چیست؟
اصلی ترین و بزرگ ترین مزیت سرعت بسیار بالای لود صفحات است. سایت هایی که از AMP استفاده می کنند در جستجوی موبایل یک قدم از بقیه سایت ها جلوترند و کاربران بیشتری جذب آن ها می شود. همچنین در مناطقی که سرعت اینترنت پایینی دارند سرعت لود صفحه دارای اهمیت بالایی می باشد.
محدودیت های آن چیست؟
با وجود مزیت هایی که دارد معایبی هم وجود دارند. مثلا نمی توان از جاوا اسکریپت استفاده کرد و مشکلاتی در لود تصاویر و فیلم ها بوجود می آید. همچنین برای سایت هایی که دارای تبلیغ هستند مشکل ساز است.
استفاده از این فریم ورک برای چه سایت هایی مناسب است؟
استفاده از این فریم ورک برای سایت هایی خبری اهمیت بیشتری دارد زیرا هم می توانید سریع تر اخبار را در اختیار کاربران قرار دهید و هم باعث می شود تا رتبه گوگل سایت شما بهتر شود. کاربران بیشتری را جذب سایت خود کنید.