021 - 9107 0175

۷ روش کاهش زمان پاسخگویی سرور

کاهش زمان پاسخگویی سرور

کاهش زمان پاسخگویی سرور باید یکی از هدف اصلی صاحبان وب سایت و کارشناسان سئو باشد. سرمایه گذاری بر روی منابع برای ایجاد یک وب سایت، اگر سرعت بارگذاری آن کند باشد و مردم سایت شما را ترک کنند اتلاف وقت است. چند ثانیه اول تعیین می کند که آیا مشتری در صفحه شما باقی می ماند یا به سمت رقیب می رود.

۵۳ درصد از بازدیدکنندگان سایت موبایل صفحه ای که بیش از سه ثانیه طول می کشد تا بارگذاری شود را ترک می کنند. (منبع: Think With Google)

در این مقاله نحوه کاهش زمان پاسخگویی سرور را با هفت نکته کاربردی خواهید آموخت.

زمان پاسخگویی سرور (Response Time) چیست؟

زمان پاسخ سرور، زمانی است که بین کاربر درخواست دهنده صفحه در مرورگر و پاسخ سرور به آن درخواست می گذرد. این مقدار با TTFB (زمان تا اولین بایت) اندازه گیری می شود. TTFB عبارت است از چند میلی ثانیه برای دریافت اولین بایت صفحه پس از ارسال درخواست HTTP گذشته است.

TTFB چیست و تاثیر آن در کاهش زمان پاسخگویی سرور

چرا زمان پاسخگویی سرور مهم است؟

عواقب کندی وب سایت می تواند برای تجارت مضر باشد. زمان بارگذاری وب سایت شما به طور قابل توجهی بر تجربه کاربر تأثیر می گذارد.

عوامل کندی وبسایت

۷۹۶ میلی‌ثانیه TTFB باید بهبود یابد.

 

تحقیقات نشان می دهد که بیش از ۴۰ درصد از کاربران وب سایتی را در صورتی که بارگذاری آن بیش از ۳ ثانیه طول بکشد، رها می کنند. همچنین، هر چه زمان بیشتری برای بارگذاری نیاز داشته باشد، در صفحه نتایج موتورهای جستجو (SERP) رتبه بدتری دارد.

تاثیر زمان پاسخ:

  • تجربه کاربری (UX)
  • بهینه سازی موتورهای جستجو (SEO)

بهبود بهینه سازی موتور جستجو (SEO) و تجربه کاربر از استراتژی های مهم در بازاریابی دیجیتال هستند. این یک دلیل خوب برای بررسی زمان پاسخ سرور شما و نحوه بهبود آن است.

سرعت وب سایت و سئو

گوگل اعلام کرد که سرعت بارگذاری یک صفحه یک عامل اصلی رتبه بندی در سال ۲۰۱۹ است. این شرکت حتی PageSpeed Insights را ایجاد کرد، ابزاری برای افزایش عملکرد وب سایت. معیار ساده است: هر چه TTFB بهتر باشد، رتبه بالاتری در گوگل خواهید داشت.

تاثیر سرعت در تجربه کاربر

شهرت برند به تجربه کاربری که وب سایت آنها ارائه می دهد متکی است.

با بارگذاری آهسته، شما در معرض خطر از دست دادن صبر بازدیدکنندگان و رفتن به صفحه رقیب هستید. این احتمال وجود دارد که یک موقعیت پاسخ ضعیف منجر به این شود که بازدیدکننده هرگز به وب سایت شما بازگردد. یک وب سایت سریع، سنگ بنای رضایت بخش تجربه کاربر است.

زمان پاسخگویی خوب سرور چیست؟

گوگل به شما توصیه می کند زمان پاسخگویی کمتر از ۲۰۰ میلی ثانیه را هدف قرار دهید. یک TTFB 100 میلی‌ثانیه ایده‌آل است و هر چیزی که بیش از ۵۰۰ میلی‌ثانیه باشد یک مشکل است. مهم است که این زمان برای همه کاربران ثابت باشد. بسته به موقعیت جغرافیایی کاربران نباید تغییر کند.

گوگل وب سایت ها را بر اساس امتیاز سرعتی که کسب می کنند به سه گروه طبقه بندی می کند:

سریع (۹۰-۱۰۰)
میانگین (۵۰-۸۹)
آهسته (۰-۴۹)

طبق آمار گوگل، نیمی از سایت های آنلاین (۵۰٪) کند هستند و تنها ۱۰٪ سریع هستند. به این معنی که ۴۰ درصد از وب سایت ها رتبه متوسط را کسب کرده اند که جای زیادی برای پیشرفت باقی می گذارد.

نحوه بهبود زمان پاسخگویی سرور

در اینجا ۷راه آسان برای کاهش زمان پاسخ سرور برای وب سایت شما وجود دارد.

۱٫ از میزبانی وب قابل اعتماد و سریع استفاده کنید

اطمینان حاصل کنید که ارائه دهنده هاست شما نیازهای مشتریان آنلاین شما را برآورده می کند.

حفظ زمان پاسخ سریع سرور که نوسان نداشته باشد ضروری است. برای دستیابی به آن، سرمایه گذاری روی یک سرور با کارایی بالا ضروری است. میزبانی وب رایگان، خدمات میزبانی ناکافی با حداقل پشتیبانی یا بدون پشتیبانی، و منابع مشترک همه به کندتر شدن سرورها کمک می کنند.

مراکز داده می توانند طیف گسترده ای از خدمات میزبانی و سرویس های مدیریت شده توسط سرور را ارائه دهند. میزبان آنلاین نمونه ای از یک مرکز داده با سرورهای میزبانی است که عملکرد، امنیت و در دسترس بودن بالا را تضمین می کند.

۲٫ از CDN استفاده کنید

شبکه تحویل محتوا (CDN) چارچوبی از شبکه های توزیع شده سرورهای پراکسی و مراکز داده آنهاست. آنها از نظر جغرافیایی گسترده شده اند تا محتوا را در سریع ترین زمان ممکن به کاربران ارائه دهند.

یک مخاطب جهانی نیاز به ارائه‌دهنده‌ای دارد که دارایی‌هایش را در گره‌های مختلف در سراسر جهان توزیع کرده باشد. این تضمین می کند که همه بازدیدکنندگان صفحه وب از زمان پاسخگویی سریع لذت ببرند.

یک سرور میزبانی دور از مخاطب هدف باعث کندی بارگذاری صفحه وب می شود.

برای جلوگیری از چنین موضوعی، قبل از تصمیم گیری در مورد ارائه دهنده هاست، باید مخاطبان هدف خود را بشناسید. این به شما کمک می کند مرکز داده ای را انتخاب کنید که نزدیک ترین مرکز به آن مخاطب است. با به حداقل رساندن فاصله بین سرورهای میزبان خود و بازدیدکنندگان، می توانید مشکلات تاخیر را بهبود بخشید. در نتیجه، زمان پاسخگویی کلی را کاهش می دهد.

۳٫ بهینه سازی پایگاه های داده

سرعت پاسخ به بهینه سازی پایگاه داده بستگی دارد. همانطور که برای اولین بار یک وب سایت راه اندازی می کنید، پایگاه داده به سرعت به پرس و جوها پاسخ می دهد. با گذشت زمان، پایگاه داده اطلاعات را جمع آوری می کند. کامپایل منجر به ذخیره حجم عظیمی از داده ها می شود.

راه هایی برای بهینه سازی پایگاه داده برای افزایش سرعت وب سایت شما وجود دارد. اگر از وردپرس استفاده می کنید، اولین قدم این است که پرس و جوهای کند را شناسایی کنید. هنگامی که موارد عقب افتاده یا کند را پیدا کردید، روی بهینه سازی کار کنید. گروه ها را به اشیاء تغییر دهید، از ایندکس ها یا راه حل های دیگر مناسب برای مسائل مورد نظر استفاده کنید.

۴٫ وردپرس را تا حد امکان سبک کنید

وردپرس به شما این امکان را می دهد که وب سایت های زیبایی را به راحتی ایجاد کنید. دارای تم های جذاب و پلاگین های متعدد برای سفارشی سازی است. با این حال، مراقب باشید که سایت خود را بیش از حد سنگین نکنید زیرا می تواند زمان پاسخگویی را کاهش دهد.

اگر از قالب WP استفاده می‌کنید، سعی کنید از قالب‌های ساده و سبک استفاده کنید و از اضافه کردن افزونه‌های زیاد خودداری کنید.

از یک ابزار نظارت بر صفحه وب استفاده کنید و بررسی کنید که کدام افزونه ها سرعت صفحه وب شما را کند می کنند. افزونه های استفاده نشده را حذف کنید و آنهایی را که از منابع CPU استفاده می کنند غیرفعال کنید.

۵٫ نظارت بر استفاده از PHP

هر چه یک سرور برای ارائه یک صفحه به بازدیدکننده فرآیندهای بیشتری را انجام دهد، سرعت آن کندتر خواهد بود. اگر یک اسکریپت PHP را اجرا می کنید، مطمئن شوید که از منابع حیاتی برای انجام وظایف غیر ضروری استفاده نمی کند.

مطمئن شوید PHP به روز شده است. بسیاری از شرکت های هاستینگ به روز رسانی PHP را به صورت خودکار انجام نمی دهند. وب سایتی که هنوز با PHP 5 اجرا می شود، نسبت به وب سایتی که روی PHP 7 اجرا می شود، زمان پاسخگویی بسیار کندتری خواهد داشت.

با افزونه PHP Compatibility Checker ببینید کدام نسخه را در حال اجرا دارید. در صورت لزوم، از طریق cPanel یا با تماس با ارائه دهنده هاست خود، آن را به نسخه جدیدتر ارتقا دهید.

۶٫ ذخیره سازی را پیکربندی کنید

ذخیره سازی، تحویل سریع به بازدیدکنندگان را تضمین می کند. بدون کش کردن، یک مرورگر هر بار که صفحه بارگیری می شود، به جای دسترسی به آن ها از یک کش محلی یا واسطه، دارایی ها را از سرور درخواست می کند.

افزونه های وردپرسی وجود دارد که امکان ذخیره فایل ها را به صورت محلی در رایانه کاربر فراهم می کند. سپس فایل ها در بازدیدهای بعدی دوباره مورد استفاده قرار می گیرند. به این عمل کش می گویند. زمان بارگذاری را سرعت می بخشد و UX بهتری را تضمین می کند.

۷٫ Minify Scripts

minify کوچک سازی اندازه و حجم کد است. شما با حذف متغیرهای زائد و طولانی، کاراکترهای ناخواسته و کامنت ها، حجم کد را کم می کنید.

فایل های خارجی، جاوا اسکریپت و CSS یک صفحه وب را تشکیل می دهند و بر سرعت ارائه آن تأثیر زیادی می گذارند. کوچک‌سازی و فشرده‌سازی اسکریپت‌ها یک راه‌حل محبوب در هنگام کار با فایل‌ها است. این روش، حجم زیادی از داده ها را در دسترس نگه می دارد اما اجازه نمی دهد کیفیت عملکرد تحت تاثیر قرار گیرد.

فایل های JS و CSS را بر اساس اندازه و اهمیت به صورت خارجی یا داخلی توزیع کنید. با قرار دادن فایل های کوچک در داخل کد HTML، به عنوان بخشی از فایل HTML، زمان بارگذاری را بهبود بخشید. در نهایت، فایل‌های مبهم را با نگه‌داشتن آن‌ها در حافظه پنهان، آسان‌تر کنید.

[تعداد رای: 1 میانگین امتیاز: 2]